Bemutatkozás

“A népi alkotó, ha nem akarja kihullatni magát az idõ rostáján, át kell vennie a népi gondolkodásmódot, azt a világot, amelyben három nap egy esztendő, a három testvér közül a kisebbik, az elesettebb, a népi lelkiségnek kedvesebb, az igazi győz, s amelyben egy virágszálon tulipán, szegfű és rózsa is lehet.”

(Varga Károly)

Ajánlás

A Kézműves Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola segíteni szeretne azoknak, kik kedvet és készséget éreznek – egy anyag és mesterség fogásait próbálgatva – a használati tárgyak készítéséhez, legyen ez az anyag akár gyapjú, akár fa, vessző, vagy agyag.

A tárgyak sokasága – az ember környezete. A környezet mindig sugalmazó. Mozoghatunk benne természetes jó érzéssel, vagy viselhetjük kényelmetlenül feszengve. Segíthet minket nyitottabbá, derűsebbé lenni. Minden ember törekszik arra, hogy ruhája, tárgyai, környezete jól szolgálja õt.
Úgy gondoljuk, hogy bárkinek öröm, ha maga készítette tárgyat használhat; ha új tudás birtokba vételével új szín keveredhet hétköznapjaiba, esetleg még nem ismert új készségei bontakozhatnak ki.
Becsvágyunk céljainknak és szépérzékünknek megfelelő tárgyak létrehozása legyen. Ehhez két dolog szükséges: a megvalósítás anyagának és módjának ismerete, valamint tudni kell a tárgyak nyelvén megfogalmazni magunk fölismert igényeit. Ha ezen a két úton sikerrel járunk, a tárgy használata során bizonyára kialakul majd bennünk a hozzá való ragaszkodás, hűség.

Iskolánk ezek szellemében várja tanulóit.

Hírek, események

Kedves Tanulóink!

A 2017/2018-as tanév szeptember 1-én kezdődik, akinek ekkor jönni kell, az külön értesítést kap vagy kapott. Szeptember 4-én, hétfőn 7.45 órára kell megérkezni az iskolába. Kérjük, hogy hozz magaddal tollat és egy füzetet, hogy a fontos tudnivalókat fel tudd jegyezni magadnak.

Felnőttképzési felhívás 2017

Tanfolyamainkra azok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a kézműves, a népművészet vagy a népi kismesterségek iránt. Várjuk a PEDAGÓGUSOK, ÁLLÁSKERESŐK ÉS ÉRDEKLŐDŐK jelentkezését, akik az általunk felajánlott szakmákkal ismereteket és gyakorlati jártasságokat kívánnak elsajátítani. A foglalkozások vezetői felkészült szakemberek, több évtizedes oktatói gyakorlattal rendelkeznek, neves alkotók. A képzéseket 8 fő jelentkezése esetén indítjuk. A képzések többnyire …

Még jelentkezhetsz a 2017/18-as tanévre!

Ha általános iskolai végzettséged van, vagy 10. osztály is elvégezted már, de akkor is, ha érettségid van – jöhetsz hozzánk szakmát tanulni. Pótfelvételi eljárást hirdet iskolánk a következő tanévre. A felvételi rendje: –          Egyénileg jelentkezhetsz, –          Akkor is jelentkezhetsz, ha már felvettek egy másik iskolába, de meggondoltad magad, –          Telefonon, e-mailban, vagy személyesen is kereshetsz …